Om Kiropraktik

Kiropraktorer har i alt seks års uddannelse i at undersøge, diagnosticere og behandle smerter og funktionsproblemer i kroppens muskler og led. Det er med dette udgangspunkt vi specialiserer os i det, vi kalder neuromuskuloskeletale lidelser (nerve, muskler og led). Hvis der findes indikationer til grundlag for yderligere undersøgelser, har vi mulighed til at sende til røntgen-, ultralyd- eller MR-skanning. Kiropraktiske behandlinger er yderligere støttet af den offentlige sygesikring, samt sygesikringen ’danmark’ også giver tilskud. Se priser og tilskud: 

Kiropraktik og gravide

De store fysiske og hormonelle forandringer som sker under svangerskab kan betyde, at mange kvinder oplever smerter i bl.a. bækken, ryg og nakke. For nogle følger der også spændingshovedpine med. Her er kiropraktisk behandling en tryg og effektiv behandlingsmetode til at lindre og forebygge smerter, så optimal led- og muskelfunktion kan bibeholdes igennem hele graviditetsforløbet.

 

Mindst 10% af alle gravide får bækkenløsning. Den hormonelle forandring, der sker under graviditeten påvirker og blødgør ligamenterne i hele kroppen, især bækkenet, for at give mulighed for udvidelse og klargørelse til fødslen. Dette kan betyde smerter på bagsiden af bækkenet, halebenet, lænderyggen, ved kønsbenet, i lysken og i hofterne. Det kan fx gøre ondt når man vender sig i sengen, ved gang og ved løft. Mange gravide oplever desuden nerveirritation i form af iskiassmerter. Smerterne kan være konstante eller opstå periodevist.

Kiropraktisk behandling under graviditeten kan hjælpe til at stabilisere bækken, løsne de spændinger som uvægerligt opstår når kroppen ændrer facon, samt bidrage til at fostret har god plads og bevægelighed inde i maven.  Særligt i 3. trimester kan det være relevant at hjælpe fostret til at lægge sig i den mest optimale position med henblik på at sikre en ukompliceret fødsel.

 

Behandlingen bliver tilpasset hver enkelt kvinde, og tilpasses ligeledes til stadie af graviditeten. Jeg har derudover fokus på at rådgive og vejlede i forhold til øvelser og udførelse af dagligdags bevægelser for at arbejde mod smertefrihed og et aktivt liv under graviditeten.